MovingTouch


 shiatsu therapie & massage praktijkHome     Shiatsu     De Praktijk    Afspraak    Tarieven    Contact    Links

  • Triggerpoint behandeling
Hoe ziet een behandeling er doorgaans uit?
Er wordt altijd begonnen met een vraaggesprek, de anamnese. Tevens is het bij de wat complexere aandoeningen, noodzakelijk dat u als cliënt van te voren alvast doorgeeft om wat voor klachten het exact gaat. De Triggerpoint behandelaar kan zich dan goed voorbereiden op wat komen gaat, zodat er zo min mogelijk kostbare behandeltijd verloren gaat.

Na het vraaggesprek volgt er altijd een lichamelijk functieonderzoek.
Het gaat hier voornamelijk om de functies van de spieren in combinatie met de gewrichten. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek zal de Triggerpoint behandelaar zorgvuldig zoeken naar mogelijk betrokken triggerpoints in de spieren en pezen.

Wanneer de spieren zijn gescreend op aanwezigheid van relevante triggerpoints, is het tijd om de belangrijkste punten te gaan behandelen. Voordat een punt wordt behandeld, zal er uitleg plaatsvinden waarom dit wordt gedaan en wat u kunt verwachten. Na de uitleg volgt de behandeling. Deze wordt gedaan middels verschillende massagetechnieken.

De triggerpointmassage techniek van Clair Davies bestaat uit herhaalde series van twee seconden druk. Na een behandeling worden dezelfde spierfuncties opnieuw getest om te kijken of dat er verschil zit in het gevoel en de bewegingsuitslag, in vergelijking met de beginsituatie.